Oplysningerne omkring salmonella i vores informationsmail var ikke helt retvisende, derfor kommer der her en rettelse:

 

Alle der udstiller malkekvæg skal Karen Grotkær senest 1. Maj bestille salmonella mælkeprøver. I bedes sende CHR på jeres besætning (og ikke dyrenummer) til Karen Grotkær Katborg, på E-mail: karenkatborg@gmail.com hvis der er spørgsmål kontakt da Karen på tlf. 2076 3525

Vedr. Salmonella dublin

Det er af sektorbestyrelsen for kvæg besluttet at anbefale ensartede regler for test af kvæg for Salmonella dublin inden udstilling på dyrskuer, uanset om det er dyr fra mælkeleverende eller ikke-mælkeleverende besætninger.

 

Det betyder at det for kvæg fra alle typer af bedrifter gælder at:

  • Dyret/dyrene kan deltage i dyrskue, hvis de har opholdt sig vedvarende på en ejendom i Salmonella Dublin-niveau 1 de seneste 7 måneder forud for flytningen.
  • Dyret/dyrene, der skal tilføres dyrskuet, skal undersøges ved blodprøve for forekomst af salmonellaantistoffer. Blodprøverne skal være udtaget højst 6 måneder før dyrskuet. Kalve under 3 måneder, der skal tilføres dyrskuet, skal også undersøges for salmonellaantistoffer.
  • Hvis der ved blodprøverne findes dyr med positivt resultat (≥ 50 ODC%), kan der fra bedriften ikke udstilles på dyrskuer i 7 måneder fra blodprøven blev udtaget.
  • Hvis der kun er en enkelt positiv blodprøve, kan den enkelte dyrskueledelse dog tillade, at der udtages verifikationsprøver svarende til beskrivelsen i ’Bekendtgørelse om salmonella hos kvæg m.m.’, hvorefter andre dyr fra bedriften kan udstille, hvis disse er tilfredsstillende.