Forberedelser til dyrskuet er i fuld gang. Her får kalvene på Sødal i Nim den rette hairstyle, så de kan gøre sig godt på dyrskuet

Kom ud og tilbring en sjov og spændende dag med familien på Det østjyske Dyrskue den 15. og 16. juni

Der er mange dyr, både store og små, og der er samtidig også mulighed for masser af spændende oplevelser og aktiviteter på Det østjyske Dyrskue i Horsens.

Formanden for dyrskuet, Peter Søgård Mortensen, er glad for i år at kunne præsentere et dyrskueprogram, der rammer hele familien, både ung og gammel, når det går løs på Dyrskuepladsen i Horsens den 15. og 16. juni.

– Dyrskue er dyrskue, og omdrejningspunktet er selvfølgelig de mange flotte og toptrimmede dyr, der udstilles og som man kan se på pladsen. Det er en stor oplevelse for børn at opleve dyrene på helt tæt hold, og det er det også for forældre og ikke mindst bedsteforældre.

– Men vi er blevet mere bevidste om, at vores gæster skal have mulighed for andet end at se dyr, og derfor har vi lagt os i selen for, at der skal foregå en masse spændende ting på pladsen, så der hele tiden er underholdning og aktivitet. Det er vigtigt, at vi har et program med bredde og alsidighed, siger formanden.

Han ser frem til to dage, hvor det vil summe af liv på den gamle dyrskueplads med blafrende flag, musik i højttaleren og traditionen tro masser af mennesker, der nyder stemningen.

Børnene kan komme helt tæt på dyrene og der er god mulighed for at uddele klap og kærtegn

– Kom og oplev…

Dyrskuet har mange forskellige aktiviteter på programmet – lige fra udstilling af store flotte amerikanerbiler og udstilling af veterantraktorer til motocross-opvisning til stor gymnastikopvisning med ca. 100 gymnaster på banen.

De yngste kan køre på pedaltraktor, og der vil også være en minibondegård, hvor de kan komme helt tæt på kalve, grise og andre dyr. 

– Der arrangeres grisevæddeløb, som plejer at være et populært indslag, og der bliver malkekonkurrence, hvor det gælder om at få mest mælk i spanden hurtigst muligt. Der er også hesteshow med hestevognskørsel og rideopvisning, og der deltager både små og store heste, siger formanden.

På pladsen kan man opleve ”Save Niels”, der med sin motorsav fremtryller figurer i træ.

– Vi er også glade for igen at have et telt med gårdbutikker, hvor man kan smage og købe lokalt producerede kvalitetsfødevarer, se kunsthåndværk og meget andet spændende, siger Peter Søgård Mortensen, der også fremhæver bagagerumsmarked, hvor man kan gøre sig spændende loppemarkedsfund ved boderne, samt Tivoli på pladsen.

Og så kan man selvfølgelig kigge på alle de store landbrugsmaskiner og andet på standudstillingen.

– Faktisk synes vi selv, at vi kan præsentere et stort og spændende program med et overflødighedshorn af oplevelser til dyrskuegæsterne.

Kom og oplev stemningen og de mange aktiviteter på dyrskuet

Gratis under 15 år

Dyreudstillingen omfatter heste, malkekøer, kødkvæg, får, geder samt fjerkræ, kaniner og katte. 

Der bliver også børnedyrskue, hvor der er mest fokus på forholdet mellem barn og dyr, og hvor det ikke drejer sig så meget om udseendet. Her kan man opleve stolte børn fremvise deres kæledyr efter mange måneders træning og klargøring.

– Foreningen Land & By ØSTjylland vil gøre dyrskuet til en begivenhed, der har noget for enhver smag og kan give folk i alle aldre en god og festlig oplevelse, og vi ser frem til et par super gode og hyggelige dage for gæster og udstillere, siger formanden.

Entré til dyrskuet er 75 kr. og det er gratis for børn under 15 år at komme ind på pladsen.

Yderligere oplysninger kan fås ved skuets formand, Peter Søgård Mortensen, tlf. 4019 1094 eller ved henvendelse til dyrskuesekretariatet v. Anne-Marie Kjær, tlf. 7658 7451 eller 3057 2445 

Bagagerumsmarked kan også opleves på dyrskuet