Dyrskue efter to års pause

Horsens Dyrskue finder sted den 18. og 19. juni

Efter to års pause genopstår dyrskuet i Horsens, og der lægges op til to hyggelige dage med dyrene som omdrejningspunkt og gode oplevelser for både børn og voksne.

Det har ellers været lidt op ad bakke for dyrskuet efter to år, hvor corona gjorde det umuligt at gennemføre arrangementet. Men dyrskuefolkene kaster ikke håndklædet i ringen, og de ser nu frem til igen at mødes på Dyrskuepladsen i Horsens for at fremvise deres dyr og give folk en god oplevelse.

Dyrskuet finder sted lørdag og søndag den 18. og 19. juni, og der bliver gratis entre.

Formanden for den arrangerende forening, Land & By ØSTjylland, PeterSøgaard Mortensen siger, at man som dyrskuegæst kan komme helt tæt på dyrene og få en snak med udstillerne. Der bliver mulighed for at følge bedømmelserne og se på dyrene i staldene. På skuet udstilles der køer og kalve, heste, får, kaniner og muligvis høns – afhængig af situationen med fugleinfluenza.

Der bliver også en udstilling med landbrugsmaskiner, hobbymaskiner og andet af interesse for ikke bare landmænd men også hobby- og fritidsfolk.

– De yngste får mulighed for at boltre sig i et stort legeland, hvor der også bliver klappedyr. Og så kan der selvfølgelig købes pølser, is og fadøl, så vi er slet ikke i tvivl om, at vi nok skal få skabt den helt rigtige dyrskuestemning, selv om det bliver lidt anderledes end det plejer, siger formanden.

Dyrskueånden lever

Det er dyrskue nummer 150 i rækken, og Peter Mortensen ser frem til at få genoplivet dyrskuet og alt, hvad det har at byde på.

– Dyrskueånden lever stadig, og vi lægger vægt på at skabe den atmosfære, som gør det til landets hyggeligste dyrskue. Vi har masser at byde på og kan love en god oplevelse for både børn og voksne, understreger han.

Og selv om madmarked, dyrskuefrokost og stort underholdningsprogram er lagt på hylden, er han sikker på, at stemningen på pladsen bliver god.

– Jo flere, der bakker op, jo bedre. Mange udstillere har meldt deres ankomst, så vi tror på, at det bliver to hyggelige dage, hvor land og by kan mødes ligesom det er sket gennem tiderne. Vi håber, dyrskuet bliver rigtig godt besøgt, når vi nu i år har valgt, at der skal være gratis entré.

Dyrskuet afvikles på frivillig basis og med støtte fra Østjysk Landboforening. Tilmelding kan ske på dyrskuets hjemmeside, og i år bliver der også mulighed for at standudstillere kan tilmelde sig her.