Dyrskue nr. 150

I mere end 150 år har der eksisteret et dyrskue i Horsens, og det gør Horsens Dyrskue & Madmarked til et af de ældste dyrskuer i Danmark. Vi er stolte af at have eksisteret i så mange år og ført traditionerne videre fra familie til familie, og derfor ønsker vi at tage alle vores gæster med på en rejse i 2022 over Horsens dyrskue samt dansk landbrug og fødevareproduktions historie. Herunder kan man læse om flere af de aktiviteter, der skal være med til at fejre vores store dag og som løbende vil blive opdateret.

JUBILÆUMSUDSTILLING

Oplev de imponerende store billeder fra dyrskuet i forskellige tidsaldre og ta’ på en rejse med start i 1863 og op til i dag. Billederne stammer bl.a. fra lokale borgere og dyrskuebesøgende, hvilket gør udstillingen både interessant og relevant at opleve af borgere i Horsens og omegn i dag, da man kan sammenligne direkte med ens egne erfaringer med dyrskuet gennem tiderne.

MAD GENNEM TIDERNE

Livet på landet har igennem tiden adskilt sig på flere måder fra livet i byen, hvilket også afspejles i maden, der blev lavet i landkøkkenerne. Arbejdet i mark og stald var hårdt fra tidlig morgen så varme, fyldige middagsretter var normalen ligesom man også mange steder var selvforsynende med egen avl af dyr og grønt. Også bæredygtighedstanken har haft stor betydning for de retter, der er lavet, hvor man helst skulle bruge hele dyret når man slagtede. Dette vil kunne opleves flere steder på pladsen bl.a. på Torvet i vores nye Gårdbutikområde.