Generel orientering til udstillere af dyr
Afholdelse
Dyrskuet afholdes på dyrskuepladsen overfor Scandic Bygholm Park i Horsens
Mødetid
Torsdag den 13. juni skal dyrene være på deres pladser om aftenen Husk at der ikke er indsyning fredag morgen. Husk at dyrene skal synes af dyrlægen inden de forlader vognen/traileren.
Dyrlægen vil være tilstede og tage imod dyrene torsdag aften kl. 16.00 til 21. og der er ikke indsyning fredag morgen.
Afgang fra pladsen
Dyrene må ikke forlade pladsen før lørdag kl. 16.30. Ingen lastbiler må køre ind på pladsen før lørdag kl. 16.30 af hensyn til publikum. Bemærk venligst, at trafikken er ensrettet på pladsen. Der er kun udkørsel til Schüttesvej med kvæg.
Udlevering af foder
Tilskudsfoder er placeret i nærheden af kvægstaldene og der er en fuldfoderblanding til rådighed. Der vil være en blanding til malkekøer og én til kødkvæg
Bedømmelse
Starter fredag morgen kl. 8.30 og skal være afsluttet og rosetterne udleveret kl. 11.30.
Gødning
lørdag kl. 08.00 lørdag morgen skal gødningen være skrabet ned fra dyrene, idet den fjernes fra pladsen ved dette tidspunkt. Dyrene skal endvidere være gjort i stand og afpudset.
Parkering
Parkering på pladsen er ikke tilladt. Efter aflæsning skal der omgående køres ud og parkeres på det område, der er reserveret udstillerne nord for staldene ved den store maskinhal eller på parkeringspladsen ved Scandic Hotel Bygholm Park. ALLE bedes overholde dette.
Camping
Det er muligt at campere på en afmærket plads vest for hestestaldene. Hvis du ønsker at campere, er det nødvendigt, at vi får besked inden dyrskuet, så vi kan opmærke de nødvendige pladser. Camping koster kr. 300,-
Alternativt er der mulighed for at campere på Bygholm Camping, Lovbyvej, Horsens tlf. 75 61 31 01, som ligger ved Bygholm Sø – ca. 10 minutters gang fra dyrskuepladsen.
Specielt for får/geder
Transport
Al transport af får og geder skal ske fra Hattingvej (Amcor). Dyrene aflæsses på pladsen ved staldene.
Sundhedstilstand
Alle får og geder skal synes af dyrlægen før, de har adgang til staldene. Det skal understreges, at dyr der lider af utøj som lus, skab mv. vil blive afvist af indsynings-dyrlægen.
HUSK
Sundhedsattest og ejererklæring, som kontrolleres af tilsynsførende dyrlæge. Gyldig attest/laboratoriesvar for, at besætningen er testet fri for fårets ondartede klovsyge, Dichelobacter Nodosus.
BEMÆRK
At der i år er sket flere ændringer i de veterinære regler i forhold til tidligere.
Øremærker
Får og geder skal have 2 godkendte plastøremærker. Dog får og geder født før 1. januar 2003 – kun 1.
CHR-nr./øremærke-nr. skal anføres på tilmeldings-skemaet og angives i kataloget sammen med evt. navn. NB! Metalmærker er ikke gyldige.
Sundhedsdokument
Sundhedsdokument skal ledsage dyret til Det Østjyske Dyrskue. Det/de udstillede dyr hjemsendes på samme dokument (2 flytninger på samme sundheds-dokument gælder kun i forbindelse med udstilling).
Ejererklæring
Udstilleren skal underskrive en ejererklæring på at udstilleren ikke er vidende om, at der i de besætninger, hvor dyrene har opholdt sig de seneste 12 måneder er konstateret:
- Orf
- Klovsyge(Footrot og Scald)
- Skab (alle former)
- Smitsom øjenbetændelse (Pinkeye)
- Byldesyge (Kaseøs lymfadenitis/Pseudotuberkulose og Morels disease).
BVD
Får må ikke transporteres sammen med kvæg. På dyrskuet må der ikke være kontakt mellem får og kvæg.
Handel
Ved handel med dyr på skuet bedes man henvende sig i Det Østjyske Dyrskue ́s sekretariat, så registreringerne kan komme på plads.
Landsskuet
Modeldyrene har mulighed for at blive efteranmeldt til Landsskuet i Herning